Mat- och kökskravet för servering slopas

Regeringen aviserade under gårdagen att kravet på att erbjuda mat med därtill hörande kök vid servering av alkohol ska avskaffas och tillsätter en s k snabbutredning för att se över regelverket. Regelverket har länge ansetts vara rättsosäkert och otidsenligt av branschen och inneburit onödigt krångel och kostnader.

– NNR välkomnar att regeringen avser avskaffa kravet och därmed bidrar till att förenkla för besöksnäringen och de företag som verkar där. Samtidigt så utreds just detta regelverk av Förenklingsrådet, som i höst kommer att presentera ett färdigt förslag som tar upp och har belyst de delar som regeringen avser utreda. Regeringen eller dess utredare borde därför kunna använda Förenklingsrådets utredning i sitt arbete för att spara tid och inte dubbelarbeta, och på så sätt förkorta processen. Det är en fråga som både våra medlemmar och NNR drivit under långt tid och det är viktigt att förslaget genomförs utan ytterligare dröjsmål, säger Andrea Femrell, VD Näringslivets Regelnämnd.

Läs mer här.

Dela den här sidan