Almedalsseminarium: Inga käppar i hjulet

Andrea Femrell ny VD på NNR

Näringslivets Regelnämnd, NNRs, styrelse kommer att utse Andrea Femrell till ny VD efter Jens Hedström, som i höst blir chef på Svenskt Näringslivs Brysselkontor. Andrea Femrell, som är uppvuxen utanför Lysekil, har studerat statsvetenskap och nationalekonomi på pol mag programmet vid Umeå universitet. Andrea har arbetat som sakkunnig på NNR sedan 2006 och dessförinnan på Svenskt Näringsliv med inre marknadsfrågor och tekniska handelshinder. Andrea har under sin tid på NNR bland annat ansvarat för regelförbättringsarbetet på regional och lokal nivå, uppgiftslämnarfrågor och arbetet med konsekvensutredningar.

– Jag är mycket glad över att ha fått förtroendet att leda och fortsätta utveckla NNRs verksamhet. Effektivare och mindre kostsamma regler är en viktig del när det gäller att skapa förutsättningar för ett bra företagsklimat och tillväxt. Här har NNR en viktig roll att fylla i nära samarbete med sina medlemmar, säger Andrea Femrell, tillträdande VD på NNR.

– Att NNR ska fortsätta med en kompetent och bra VD även efter Jens Hedström har varit en utgångspunkt för rekryteringsprocessen. Det har också varit glädjande att många bra kandidater har varit intresserade av posten. Med valet av Andrea Femrell har vi kunnat uppfylla hela vår kravspecifikation, säger Ulrik Wehtje, styrelseordförande i NNR.

Andrea Femrell kommer att tillträda som VD för NNR den 1 september.

För mer information, kontakta

Ulrik Wehtje, styrelseordförande NNR, tel 0705-561002
Andrea Femrell, tillträdande VD NNR, tel 0730-205680Save the date 22/8

Avtackning av Jens Hedström, 8 år (2006-2014), som NNRs VD, den 22 augusti kl 15.00! Samtidigt kan du även mingla med NNRs nye VD, Andrea Femrell och ordförande Ulrik Wehtje.

Platsen blir Näringslivets hus, Storgatan 19 i Stockholm.

Anmälan sker till susan.braysy@nnr.se, OBS, Inbjudan kommer!

Dela den här sidan