Gert Karnberger ny ordförande i NNR

Gert Karnberger I samband med årsmötet den 25 maj 2007, valdes Gert Karnberger till ny ordförande i Näringslivets Regelnämnd, NNR. Gert Karnberger efterträder därmed Gunnar Björklund.

Gert Karnberger är sedan 1996 verksam som VD för Claes Ohlson, där han också varit styrelseledamot sedan 1990. Han är också vice ordförande i Svensk Handel samt styrelseledamot i Svenskt Näringsliv.

– Jag brinner för att verksamheter skall präglas av enkelhet, professionalism och ett stort inslag av sunt förnuft. Därför vill jag bidra till att genomföra målet om att minska företagens regelkostnaderna med 25 %, säger Gert Karnberger, nyvald ordförande i NNR.

– Genom att minska regelkostnaderna får företagarna möjlighet att lägga mer fokus på verksamheten och sakfrågorna. Ett område som behöver förändras direkt är den nationella behandlingen av EU-direktiv. I Sverige behandlas EU-direktiven som minimidirektiv istället för maximidirektiv, vilket innebär att istället för några få regler måste företagen förhålla sig till mångfalt fler, fortsätter Gert Karnberger.

– Gert Karnberger kommer med sin gedigna erfarenhet av det svenska näringslivet kunna bidra stort till NNRs arbete för färre och enklare regler, säger Jens Hedström, VD NNR.

Klicka här för att se en videointervju med Gert Karnberger (länk ej längre aktiv)

Foto: www.clasohlson.se

Dela den här sidan