Seminarium med Cass Sunstein den 12 januari!

Bättre regelverk – hur är det möjligt?

Hur skapas effektiva regelverk och styrmedel? Vilka ramverk och institutioner krävs för att leda det politiska systemet framåt? Vilka utmaningar och avvägningar måste göras?

Näringslivets Regelnämnd, NNR och Entreprenörskapsforum arrangerar ett lunchseminarium den 12 januari med professor Cass Sunstein om dessa frågor.

Cass Sunstein

Cass Sunstein är professor vid Harvard Law School och var tidigare rådgivare åt president Obama genom sin roll som chef för vita husets Office of Information and Regulatory Affairs (OIRA). Han har därtill skrivit otaliga böcker inom en rad olika frågeställningar kopplat till juridik och ekonomi.

Vid seminariet kommer Cass Sunstein att berätta om sina erfarenheter från tiden som chef på OIRA och arbetet för att skapa kostnadseffektiva regelverk, regelförbättringar och betydelsen av institutionernas utformning för detta arbete.

Medverkar och kommenterar gör Niklas Johansson, statssekreterare på Näringsdepartementet, Mats Persson, ekonomisk-politisk talesperson för Liberalerna och Anna Breman, chefekonom på Swedbank.

Seminariet hålls på engelska.

Var? Finlandshuset, Snickarbacken 4, Stockholm.
När? Kl 12:00-13:30 torsdagen den 12 januari 2017. Kaffe och lunchmacka serveras från kl. 11.30.
Hur? Anmäl dig här!

 

NNR och Entreprenörskapsforum
 

 

Dela den här sidan